Így láttuk Rómát

Szálláshelyünk a Villa Mater Redemptoris, előtte Doris...

Szálláshelyünk a Villa Mater Redemptoris, előtte Doris...

A magyar nővérek által fenntartott épületről csak jót vagy... rosszat mondhatunk, mi az elöbbit. Minden tiszta, külön WC és fürdő, csöndes környék, tűrhető áron (26 Euro/éjszaka/fő). Ők intézték a pápai audienciára szóló meghívók beszerzését is. A reggeli volt csak nagyon karcsú (kávé-tea-tej-kakaó és zsemle-vaj-dzsem), de az minden mennyiségben. Saját tuning megengedve, így kiegészült kolbásszal, menőmájassal, sajttal.

Mielőtt megérkeztünk Rómába Zoo már ajándékba kapott egy életre szóló élményt. A Boeing 737-es gép kapitánya, mint régi ismerős, örömmel látta a pilótafülkében és megengedte, hogy a landolásig ott is maradjon. Dorisz egy kicsit másként élte át eme felemelő pillanatokat és eredményét egy diszkréten csomagolt teli zacskó formájában nyújtota át a leszálláskor erős oldalszéllel bírkózott és ezért keményebben landolt kapitánynak. :-)
A metrón szinte mindig, a nevezetességeknél sűrűn, az utcákon is gyakran találkoztunk koldusokkal, pardon, kihívásokkal küszködő életmód-managerekkel.
Turistabarát megoldás a rengeteg helyen csörgedező ivóvíz, így a nagy melegben (a mostani klímához hasonlítva a röhejes 26-28 fokban) sűrűn tudtunk frissülni.
Olaszország fagyinagyhatalom, bárhol bármit nyaltunk, ízlett. :-)


<<-- previous

 

 

1(137)

Copyright: Dorci és Zoo

Created with Web Picture Creator 1.8